top of page
Kladblok en pen

Tekstbureau Snoei

Over Mij


Het schrijversbloed loopt al van jongs af aan door mijn aderen en vormt een rode draad in mijn werkzame leven. Nadat ik na de middelbare school helaas meerdere malen werd uitgeloot voor de School voor de Journalistiek, duurde het tot het jaar 2000 toen ik mijn eerste professionele schreden zette op het schrijvers- en tekstgebied. De Postiljon was destijds één van de vele streekbladen die de Krimpenerwaard rijk was. Nadat ik ongeveer vier jaar als redacteur/journalist bij dat blad had gewerkt, werd ik benaderd door de eigenaar van Het Kanaal, een toonaangevend nieuwsblad dat verscheen in Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht. Een nieuw gebied, een nieuwe manier van werken. Het Kanaal was een journalistiek hoogstaand weekblad, dat meerdere landelijke prijzen won. 

Tekstbureau Snoei Over Mij.jpg

Met maar liefst vier redacteuren schreven we wekelijks over alles dat speelde in het gebied. Het verspreidingsgebied, dat in mijn tijd werd uitgebreid met Zevenhuizen-Moerkapelle toen bleek dat de gemeentelijke fusie tot de nieuwe gemeente Zuidplas aanstaande was.

Het was een ongekende manier van kranten maken en beleving. Hoe wij vonden dat een streekblad moest zijn, het stigma van ‘het lokale sufferdje’ ver ontstegen. Het Kanaal was uniek in het krantenlandschap.

Helaas betekende de economische crisis in 2013 een einde voor de krant. De inkomsten uit advertenties liepen zodanig terug dat de afloop onvermijdelijk was.

Omdat het volledige landschap van de streekbladen deze tijd veranderde, was het vinden van een vergelijkbare functie elders een utopie. Bovendien, geen enkele krant had dezelfde filosofie als Het Kanaal.

Vlak daarna ben ik een opleiding gaan volgen als uitvaartverzorger bij instituut Docendo in Geldermalsen en in dienst getreden bij Stoppelenburg Uitvaartverzorging. In de hoedanigheid van uitvaartleider heb ik gedurende zes jaar families mogen begeleiden in de misschien wel moeilijkste periode van hun leven. Het gaf me enorm veel voldoening. Toen echter de kans zich voordeed om een contract te tekenen bij de Gemeente Krimpenerwaard, heb ik daarvoor gekozen. Gekozen voor regelmaat, structuur en meer innerlijke rust. Sinds september 2020 ben ik onder meer werkzaam bij de begraafplaatsadministratie – toch nog in het verlengde van mijn werk in de uitvaartbranche.

Het gaf me ook de gelegenheid mijn lang gekoesterde dromen waar te maken; de oprichting van Tekstbureau Snoei. Teksten schrijven voor allerlei doeleinden, boeken, columns, advertorials, een in memoriam, teksten voor brochures, websites of toespraken. In iedere opdracht zie ik een uitdaging die ik graag samen met u aanga.

Frank in de media

Hieronder vindt u enkele links naar interviews met mij in de media.

 

Klik hier voor mijn interview met het AD
 

Klik hier voor het interview met RTV Krimpenerwaard over mijn boek Campingbelevenissen

Klik hier voor mijn interview met Het Kontakt

bottom of page