top of page
Typmachine

Tekstbureau Snoei

Verhalen

Ieder verhaal heeft z’n eigen sfeer. Een goed verhaal sleept je mee, zuigt je erin en je waant je op de plaats waar het verhaal zich afspeelt.
 

Verhalen gaan om fantasie, om herkenning, om reflectie en bezinning. Ze zijn om te lachen, om over na te denken of om een bepaalde snaar te raken. Om even alles te vergeten, om inspiratie op te doen.
 

Op deze pagina een aantal van mijn verhalen.

 

VERHAAL 1 - ‘Straks is het weer Kerst’
 

“Straks is het weer Kerst, Frank…”
 

Dat is alles wat ze zei. Tegenover me zit een vrouw, die een week of vier geleden totaal onverwacht haar man verloor.
 

“Straks is het weer Kerst.” Lees meer ...

 

VERHAAL 2 - Diego

 

Idolen zijn voor het leven. Als kind was ik idolaat van twee voetballers. Hendrik Johannes Cruijff en Diego Armando Maradona. Voornamelijk excellerend in twee verschillende decennia, maar met die twee mannen is mijn liefde voor het voetbal ontstaan. Nog altijd zie ik de twee als de beste voetballers die ooit hebben bestaan. Ondanks Pélé. Ondanks Messi. Ondanks.. afijn, noem ze maar op. Lees meer ...

VERHAAL 3 - Scheve buren (Uit Campingbelevenissen deel 1)
 

We hebben sinds een paar dagen nieuwe veldbewoners op de camping. De scheve buren, zoals Nynke ze noemt omdat ze schuin tegenover ons staan.

De scheve buurvrouw heeft een probleem. Haar moeder is een dagje over en die zorgt kennelijk voor veel ergernissen. De rechte buurvrouw heeft ook een probleem, omdat ze het gezever van de scheve buurvrouw moet aanhoren. Lees meer ...

bottom of page